Voor het eerst een online en mobiele livestream van de Oscars te bekijken

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Oscars wordt de uitreiking zondag online aangeboden via WATCH ABC op computers, tablets en smartphones. De Super Bowl werd door Fox in februari 2014 ook al – met groot succes – gratis online gestreamd. Zo succesvol dat het de meest bekeken Amerikaanse sport-livestream ooit was.

Maar er is goed en slecht nieuws voor de Nederlandse Oscar fans. Het slechte nieuws is dat WATCH ABC alleen beschikbaar is voor klanten van Comcast, Cablevision, Cox Communications, Charter Communications, Midcontinent Communications, Verizon GiOS, Google Fiber of AT&T U-Verse in bepaalde Amerikaanse steden.

Het goede nieuws is echter dat ook niet-klanten toegang hebben tot “The Oscars Backstage”. Hier zullen hoogtepunten van de avond besproken worden en behind-the-scenes met celebrities. Als je deze keer niet midden in de nacht je bed uit wilt kun je in elk geval de hoogtepunten liggend in bed op je smartphone bekijken.

Wil je het toch op televisie zien dan kan dat op Film1 dat speciaal voor de Oscar-uitreikingen tijdelijk gratis beschikbaar is; in de nacht van zondag 2 maart op maandag 3 maart vanaf 23.00 uur. De Oscars zullen deze keer gepresenteerd worden door Ellen Degeneres.