De debatten tussen Clinton en Trump bekijk je live via Twitter

Twitter gaat opnieuw een belangrijk televisiemoment live uitzenden op haar platform. Waar ze eerder de NFL-wedstrijden uitzonden, kun je straks live meekijken naar de presidentiële debatten van de Verenigde Staten. Dit schrijft The Verge.

Naast de live video verschijnen ook gecurateerde tweets. De video’s worden via diverse Twitter-apps, waaronder Apple TV, beschikbaar. Ook kun je de debatten via het internet bekijken, namelijk op debates.twitter.com.

Het eerste debat is maandag al, die gaat tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Op 4 oktober gaan de kandidaten voor de vice-presidenten – Tim Kaine en Mike Pence – de strijd met elkaar aan. De tweede en derde presidentiële debatten volgen op 9 en 19 oktober.

Meer livestreams

Twitter concurreert hiermee direct met Facebook. Dat bedrijf sloot namelijk een deal met ABC News voor livestreams van debatten. De streams op Twitter zijn onderdeel van het partnerschap dat Twitter heeft met Bloomberg Television.

Eerdere livestreams op Twitter werden positief ontvangen. Zo werd het eenvoudig gevonden om in de content te duiken bij de NFL-streams en werden ongepaste en beledigende tweets er goed uitgehouden. Ook qua cijfers deed de eerste NFL-stream het goed: er keken zo’n 2 miljoen mensen naar.

Toch zat er een groot nadeel aan de NFL-stream: hij was traag. Kijkers zeiden dat de video soms wel een minuut achterliep op de uitzending op televisie. Daardoor werd de ervaring bedorven, want via de tweets kon je al zien wat er gebeurde. Of dit probleem is opgelost, is niet bekend.

Stan schreef eerder een uitgebreid artikel over hoe Twitter de concurrentie aangaat met traditionele televisie middels livestreams.