Maaltijdbezorger Deliveroo haalt investering van 385 miljoen dollar op

Maaltijdbezorger Deliveroo heeft een investering van 385 miljoen dollar (ongeveer 324 miljoen euro) opgehaald. Dat heeft het Britse bedrijf dit weekend bekendgemaakt, schrijft Reuters. In Nederland is het bedrijf actief in elf grote steden.

Het bedrijf gaat het geld gebruiken om toe te treden tot nieuwe gebieden en zijn technologie-team te groeien. Daarnaast investeert het bedrijf in zijn eigen keukens in containers, de zogenaamde RooBox. Ook in Amsterdam opende het bedrijf twee van die keukens. In ons land concurreert het bedrijf onder meer met Thuisbezorgd, Foodora en UberEATS.

Kritiek

Deliveroo is de afgelopen maanden negatief in het nieuws vanwege de behandeling van zijn bezorgers. Het bedrijf besloot in Nederland om voortaan alleen nog maar met zzp’ers te werken. Werknemers met een contract dat afloopt, moeten zich dan inschrijven bij de Kamer van Koophandel – en worden daarmee zelfstandig ondernemers.

Daardoor genieten zij van minder bescherming: zelfstandigen zijn niet beschermd zoals werknemers dat wel zijn. De bezorgers bouwen geen pensioen op en worden bij ziekte bijvoorbeeld niet doorbetaald. Ook UberEATS werkt met dit model.