Uber gaat eten bezorgen in Nederland met UberEATS

Uber wil binnenkort de dienst UberEATS, waarmee je eten kunt laten bezorgen, lanceren in Europa. Op dit moment is de dienst beschikbaar in de VS, maar het bedrijf heeft een hele reeks vacatures online gezet om mensen te werven in Europa. Daar zitten ook vacatures in Amsterdam bij, waaruit af te leiden is dat UberEATS ook in Nederland zal worden gelanceerd.

Een woordvoerder Uber wil de lancering nog niet officieel bevestigen, maar het feit dat in Amsterdam mensen worden gezocht die contact houden met restaurants, marketing verzorgen en een team aansturen, zegt genoeg. “UberEATS is enorm populair, dus dat wij de mogelijkheden aan het verkennen zijn, zal vast niet als een verrassing komen”, is het formele antwoord van Uber.

Met UberEATS kun je eten bestellen bij lokale restaurants en vervolgens laten bezorgen. De dienst is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Deliveroo en Foodora dat al in de grote steden in Nederland actief is. Deze diensten zetten in op bezorging op de fiets, bij UberEATS kiest men voor bezorging met de auto of fiets, al is de kans aanwezig dat in Nederland wordt ingezet op fietsbezorging. In de VS kan iedereen met een auto of fiets die 19 jaar of ouder is zich aanmelden als bezorger. Hoe dat in Nederland in zijn werk gaat, is nog niet duidelijk.