Dell komt met gigantisch touchscreen met doorsnede van maar liefst 2 meter

Dell Blue C5518QT

Als je, bijvoorbeeld voor op kantoor, een gigantisch touchscreen wil hebben, dan had je tot voor kort alleen de Microsoft Surface Hub als keuze. Dell gaat nu echter de concurrentie aan met twee 4K Interactive Touch Monitors, die schermen hebben een doorsnede van maar liefst 55 inch en 86 inch (da’s ruim 2 meter!). De schermen zijn ontworpen voor het onderwijs en de zakelijke markt, aldus Dell op haar website. Al kun je er in theorie ook thuis één aan de muur hangen.

Het grootste model van Dell is zelfs nog twee inches groter dan de grootste Surface Hub. En ze zijn ook nog eens een stuk goedkoper. Voor de 55-inch Surface Hub betaal je namelijk 7000 dollar, voor die van Dell minder dan 5000 dollar. De 86-inch versie van Dell wordt goedkoper dan 11.000 dollar. Flinke prijzen, maar in deze markt zijn dit dus de echte budgetmodellen.

Mogelijkheden

Maar wat kunnen ze dan eigenlijk? De beide monitoren hebben ondersteuning voor twintig touch points, waardoor je dus met meerdere mensen tegelijkertijd op het scherm kunt werken. Daarnaast kun je een stylus gebruiken op het scherm. Verder zitten er diverse poorten op en mogelijkheden om apparaten draadloos aan te sluiten.

Dell Blue C5518QT

Nadeel is wel dat er geen ingebouwde computer in het scherm zit, wat de Surface Hub wel heeft. Wel kun je de Dell OptiPlex Micro-desktop op de achterkant aansluiten, zonder dat je een extra kabel nodig hebt voor stroom. Op die manier heb je de computer alsnog netjes weggewerkt.

Beide monitoren worden vanaf 30 maart in de VS verkocht. De Europese beschikbaarheid en prijzen zijn nog niet bekend.