Deze 8 sporthorloges zijn echte alleskunners voor dagelijks gebruik

De tijd dat sporthorloges alleen nog maar voor de ‘echte hardlopers’ waren, liggen gelukkig achter ons. Want tegenwoordig kan en mag iedereen zijn activiteiten bijhouden, het liefst nog wel een tikkeltje stijlvol.

Maar wat nu als je niet op zoek bent naar een smartwatch of een activity tracker van Fitbit of Jawbone, maar een wat uitgebreider horloge om je sporten te monitoren? Ben je dan gebonden aan ouderwetse (bonkige) sporthorloges? Gelukkig niet en wij zetten daarom de 8 beste sporthorloges op een rijtje.

Alleskunners met een specialistisch tintje, die zelfs buiten het sporten gezien mogen worden.


1. Timex Ironman One GPS +

De Timex Ironman One GPS+ is missxhien wel het meest uitgebreide horloge in deze lijst. Met ingebouwde muziekspeler, diverse sensoren, een eigen GPS en de mogelijkheid om te bellen zonder smartphone maken de Ironman One een bijzondere veelkunner. Echt uitmuntend is het horloge echter voor triatleten: met een waterdichtheid tot een diepte van 50 meter is het horloge bijzonder geschikt voor zwemmen.

Best geschikt voor: zwemmen.

pulseon2. PulseOn

Geen behoefte aan gedetaileerde informatie over je work-out of andere poespas, maar gewoon op zoek naar de beste hartslagmeter zonder borstband? Check dan de PulsOn zeker! Het horloge heeft maar een functie en doet die bijzonder nauwkeurig: je hartslag meten. Via 3 LEDjes aan de achterkant wordt je ritme direct in beeld gebracht op het heldere display.

Best geschikt voor: hartslagmeting

garmin_vivoit

3. Garmin Vivofit

Voor sporters, met name trainers voor lange afstanden als bijvoorbeeld een marathon, zit veel optimalisatie verscholen in het bijhouden van je activiteiten gedurende de dag. Daar zijn natuurlijk genoeg trackers voor te vinden van merken als Fitbit of Jawbone, maar wat de Garmin Vivofit in zijn voordeel heeft is de batterijduur: maar liefst 7 dagen zonder op laden!

Best geschikt voor: dagelijke activiteiten tracken

adidas micoach

4. Adidas MiCoach Smart Run

Misschien is niet zozeer het horloge van Adidas superindrukwekkend (zeker niet in vergelijking met de Timex Ironman), maar geldt dat zeker wel voor het achterliggende platform. De Adidas MiCoach Smart Run heeft een ingebouwde GPS en hartslagmeter en geeft op basis van jouw informatie toegang tot een database vol trainingsprogramma’s van topcoaches uit te hele wereld. Voor hardlopers die snel progressie willen boeken haast een must-have!

Best geschikt voor: hardlopen

neff duece

5. Neff Duece

Een opvallende verschijning. In deze lijst, maar ook in het straatbeeld. De horloges van Neff zijn misschien niet sporthorloges bij uitstek, maar zijn extreem lichtgewicht en zijn dankzij hun flexibele, zacht rubberen band bijzonder comfortabel. Daarnaast zijn de horloges ook nog eens waterdicht tot 50 meter diepte, dus geschikt om mee het zwembad in te duiken voor dat je daarna een biertje gaat doen in de kroeg.

Best geschikt voor: dagelijks gebruik

PumaS

6. Puma Twist S

Verbreek je graag je persoonlijk records of zoek je een horloge om je taken op kantoor te timen? Of ben je gewoon op zoek naar het makkelijkste horloge met een zacht prijsje om snel inzicht te krijgen? Dan is de Puma Twist S gemaakt voor jou! Het compacte horloge heeft een stopwatch en aftel-functie en is daarom perfect om je PR aan te vallen!

Best geschikt voor: recordbrekers

reebok

7. Reebok Pump

Reebok speelt in op je gevoel voor nostalgie met het Pump-horloge. Is je work-out vooral een serie van ‘rondjes maken’, bijvoorbeeld op de schaats, skeeler of wielerbaan? Met de grote ‘pump’ knop pomp je deze keer niet de lip van je basketbalschoen op, maar klok je je rondetijden lekker vlot. De Reebok Pump is een horloge zonder al te veel poespas, maar met een lekker groot display dat tot maximaal 99 rondes aan informatie kan opslaan en tonen!

Best geschikt voor: rondjesmakers

tom_tom_multisport

8. TomTom Multi-Sport Cardio

De TomTom Multi-Sport Cardio is een echte alleskunner. Naast een ingebouwde GPS bevat het comfortabele horloge ook een hartslag meter, waardoor je tijdens je work-out kunt zien hoe je er cardiologisch voor staat. Via de website van TomTom kun je nog dieper de analyses in, mocht je dat willen! Lees ook onze uitgebreide review van het horloge.

Best geschikt voor: omnisporters