Deze bewegings-gestuurde hond wil de Candy Crush van fysiotherapie worden

Fysiotherapie is niet leuk. Het is een fysieke en emotionele uitdaging die vaak bestaat uit saaie, repetitieve handelingen. Het is saai, en het biedt patiënten geen beloningen op de korte termijn voor de moeite die ze doen. Het nieuwe platform Visual Touch Therapy wil daar verandering in brengen door fysiotherapie te gamificeren; het daadwerkelijk leuk te maken met behulp van een Leap Motion-controller, een computer en een simpele video.

Het spelletje zelf is best wel makkelijk: spelers moeten simpele bewegingen maken boven de Leap-controller om de hond te laten rennen (of vliegen met een jetpack) over het scherm. Hun prestaties en verbeteringen worden bijgehouden, gekwantificeerd en vervolgens naar de fysiotherapeut gestuurd om te analyseren.

I want to be the Candy Crush of fysiotherapie,” vertelt Eric Medine, de maker van het spel. Hij wil bovendien dat het platform betaalbaar is en stelt dat de maandelijkse vijfentwintig dollar die hij per patiënt vraagt – inclusief controller – veel goedkopers is dan traditionele apparatuur. Het bedrijf is op dit moment voornamelijk gefocust op het helpen van patiënten die een beroerte hebben gehad, maar Medine hoopt in de toekomst ook spellen te maken voor patiënten met artritis, carpaletunnelsyndroom (CTS) en multiple sclerose (MS).