Deze drones bouwen zelfstandig een touwbrug

Dat drones een grote rol gaan spelen in de maatschappij wordt langzamerhand wel duidelijk. Wetenschappers van de universiteit ETH Zürich zijn er in geslaagd om drones te programmeren die zelfstandig een touwbrug kunnen bouwen. In de onderstaande video zie je hoe drones zelfstandig touwen aan een metalen constructie vastbinden en samenwerken aan een brug waar uiteindelijk mensen overheen kunnen lopen.

De 7,4 meter lange brug bestaat uit 120 meter touw. Naast de opgebouwde metalen constructie functioneerden de drones volledig autonoom. Volgens de wetenschappers heeft dit onderzoek aangetoond dat drones ook op deze manier in de praktijk gebruikt kunnen worden.

De quadrocopters zijn uitgerust met een gemechaniseerde spoel, waardoor het de drone de spanning op het touw kan bepalen. Volgens de onderzoekers is er meer onderzoek nodig naar de interactie tussen drones, mensen en de fysieke omgeving. Vooral voor de veiligheid van mensen is dit belangrijk, als de drones ooit worden losgelaten om bruggen te bouwen.

drone