Deze in-ears voor tijdens het sporten meten ook gelijk je hartslag

Op zoek naar de perfecte koptelefoon voor tijdens het sporten of hardlopen? Dan moet je deze nieuwe in-ears van JBL en Under Armour hebben, claimt fabrikant Harman International. De JBL UA Heart Rate hoofdtelefoon is niet alleen draadloos zodat je meer bewegingsvrijheid hebt tijdens het sporten, hij registreert ook gelijk je hartslag.

Verder is de koptelefoon IPX 5-waterproof, waardoor het apparaatje in ieder geval ook zweet- en regenbestendig is. Een speciale coating van de in-ears moet voorkomen dat de headset tijdens het sporten uit je oren valt.

Schermafbeelding 2016-01-05 om 15.11.49

De JBL UA Heart Rate hoofdtelefoon werkt met bluetooth technologie, die ervoor zorgt dat je favoriete muziek vanaf bijvoorbeeld je smartphone naar de headset wordt gestreamed. Daarnaast worden gegevens zoals je hartslag direct verzonden naar de UA Record app van sportmerk Under Armour, zodat je na je workout kunt zien hoe die zich ontwikkelde.

Volgens JBL is de samenwerking met Under Armour en de ontwikkeling van audioapparatuur specifiek gericht op sporters een logische ontwikkeling: “De huidige consument eist de beste sportuitrusting wat betreft pasvorm, functie en design. De UA Heart Rate hoofdtelefoon overtreft die eisen en biedt naadloze connectiviteit, indrukwekkend ergonomisch design en natuurlijk de krachtige akoestiek van JBL.” aldus Bas van de Rijt, Marketing Manager Harman Consumer Nederland.

De UA Heart Rate koptelefoon met hartslagmeter gaat €249 kosten en is later dit jaar verkrijgbaar.