Ford gaat samenwerken met Amazon en DJI op het gebied van zelfrijdende auto’s

Aanstaande woensdag begint de CES, een van de grootste technologiebeurzen ter wereld waar bedrijven nieuwe producten en innovaties presenteren. Een van de meest besproken onderwerpen van dit jaar is waarschijnlijk de zelfrijdende auto. Waar Google met de zelfrijdende Google Car vaak in de schijnwerpers staat, lijkt Ford nu steeds meer de aandacht naar zich toe te trekken.

In een bekendmaking laat Ford weten dat het een samenwerking is aangegaan met Amazon en DJI. De samenwerkingen moeten ervoor zorgen dat de zelfrijdende auto je in de toekomst niet alleen thuis brengt, maar ook met slimme huizen en drones kan communiceren.

Ford verdriedubbelt aantal zelfrijdende auto’s

Ford laat weten ten eerste bezig te zijn met het verdriedubbelen van het aantal zelfrijdende testauto’s. Momenteel rijden er zo’n 10 zelfrijdende testauto’s rond op de wegen in Californië en dit moeten er in 2016 ongeveer 30 zijn.

Daarnaast zijn ze een samenwerking met Amazon gestart die ervoor moet zorgen dat de software van de auto straks kan communiceren met de software van huizen, zoals bijvoorbeeld met de Amazon Echo. Daarbij worden de auto’s uitgerust met mobiel internet van AT&T.

Mark Fields, Fords CEO tegenover Recode weten:

We willen een omslagpunt waarin we ons verschuiven van een autobedrijf naar een aut0- en mobiliteitsbedrijf.

Hoewel er vorige week nog nieuws was over een samenwerking tussen Google en Ford die tijdens de CES zou worden gepresenteerd, laat Fields nu weten dat Ford de zelfrijdende-technologie van Google niet gaat gebruiken. “We praten met iedereen, maar deze conversaties zijn privé” laat Fields weten.

Field laat wel weten dat één van die conversaties wel heeft geleid tot een deal met de Chinese drone-ontwikkelaar DJI. In die conversatie is onder andere een project besproken waarbij F-150 trucks in crisisgebieden kunnen communiceren met drones die het gebied onderzoeken.