Deze nieuwe wearable voor kinderen is een Tamagotchi en Fitbit in één!


Onderzoek wijst uit dat er in de afgelopen dertig jaar een sterke stijging is van overgewicht in Nederland. Ook het percentage kinderen met overgewicht is de afgelopen jaren duidelijk gegroeid, en in een tijdperk waar kinderen liever achter de computer zitten dan buiten spelen is dat misschien niet eens zo verrassend. Kan beweging en technologie voor kinderen niet op een leuke manier worden gecombineerd?

Dat moet kunnen, moet Leapfrog hebben gedacht. Zij ontwikkelde een nieuwe wearable speciaal voor kinderen genaamd de LeapBand. Dit horloge is een combinatie van een Fitbit en een Tamagotchi waarmee kinderen worden gestimuleerd om van de bank af te komen en op speelse wijze meer te gaan bewegen.

Met de Leapband om hun pols kunnen kinderen namelijk door veel te bewegen zogenaamde ‘energiepunten’ verdienen. Met deze punten kunnen ze levels hoger komen en nieuwe avatars – een kat, hond, draak, aap, pinguin, robot en een eenhoorn – ontgrendelen. Daarnaast komt de LeapBand ook met specifieke uitdaging voor de kinderen zoals: ‘kronkel als een worm,’ en andere uitdagingen die kinderen aanzetten tot bewegen.

w640-1
Het apparaat gaat wel vier tot zes dagen mee voordat de ingebouwde batterij moet worden opgeladen, waarschijnlijk een stuk langer dan je kind die dankzij alle inspanningen nu snel in slaap zal vallen!
Een super leuke manier om je kinderen op speelse wijze te motiveren om meer te bewegen! Enige nadeel is misschien het verslavingsgevoelige aspect van de Tamagotchi – die we ons nog al te goed kunnen herinneren. Alleen dit keer zullen de kinderen wellicht niet meer stil kunnen zitten in de klas omdat ze hun beestje in leven willen houden..