Deze That ’70s Show-acteurs keren terug voor That ’90s Show

That '90s Show

Hello Wisconsin! Voor fans van That ’70s Show staat een goede week te wachten: volgende week donderdag (19 januari) verschijnt namelijk opvolger That ’90s Show op Netflix. Daarin gaan we opnieuw terug naar de kelder van de Formans, maar volgen we nu de dochter van Eric en Donna, die een zomer bij haar grootouders komt logeren. Logischerwijs betekent dit ook dat we diverse oude bekenden terug gaan zien.

That ’90s Show speelt zich zoals gezegd af op een bekende set: in het huis van Red en Kitty Forman, de ouders van Eric. Logischerwijs keren deze twee – gespeeld door Kurtwood Smith en Debra Jo Rupp – dan ook terug voor de nieuwe serie, wat direct al mooie scenes belooft. Hun huis heeft inmiddels wel een kleine update gehad wat betreft meubilair, maar je zult de omgeving ongetwijfeld direct herkennen.

That '90s Show

Kurtwood Smith als Red Forman en Debra Jo Rupp als Kitty Forman. Beeld: Netflix

Eric en Donna

Ook niet geheel verrassend: Eric en Donna keren ook even terug in de serie. Maar waar Red en Kitty prominente rollen gaan spelen, geldt dat voor Eric en Donna waarschijnlijk niet. Zij komen waarschijnlijk vooral terug voor gastoptredens, terwijl het verhaal vooral om hun dochter Leia en haar nieuwe vrienden draait.

Toch belooft hun aanwezigheid flink wat nostalgische momenten. Zo zijn er al beelden waarin ze samen op de motorkap van een auto zitten, net zoals ze vroeger op de Vista Cruiser van Eric zaten (en daar zelfs hun eerste kus uitwisselden!).

Ook voor Laura Prepon, die Donna Pinciotti speelt, is het geheel nogal nostalgisch. “Het zijn allemaal dezelfde sets”, zei ze eerder al tegenover CBR. “Toen ik daar voor het eerst heen ging, huilde ik. De nostalgie is zo sterk en het was zo’n geweldige tijd voor mijn leven. Ik kan niet wachten tot mensen het zien. Ik denk dat ze er echt een kick uit krijgen.”

That '90s Show

Topher Grace als Eric Forman en Laura Prepon als Donna Pinciotti. Beeld: Netflix

Kelso en Jackie

Kelso en Jackie hebben samen misschien wel het leukste verhaal van That ’70s Show. Niet omdat het koppel in de serie per se het beste was of omdat hun verhaal op het kleine scherm altijd het meest interessant was. Nee, dit heeft te maken met de acteurs zelf. Mila Kunis was toen de serie startte namelijk nog maar veertien jaar oud en haar allereerste kus ooit was met collega Ashton Kutcher, die dus Kelso speelde. Jaren later kreeg het stel in het echte leven een relatie en inmiddels hebben ze twee kinderen.

Hoe leuk is het dus dat zowel Mila Kunis als Ashton Kutcher nu terugkeren voor hun bekende karakters in de serie? De grote vraag is echter hoe de twee geëindigd zijn. Aan het einde van That ’70s Show had Jackie allang geen relatie meer met Kelso, maar wel met Fez (Wilmer Valderrama). Of ze nu toch weer bij elkaar zijn gekomen of dat ze slechts vrienden zijn, dat ontdekken we pas in That ’90s Show.

That '90s Show

Ashton Kutcher als Michael Kelso en Mila Kunis als Jackie Burkhart. Beeld: Netflix

Fez (maar geen Hyde)

Ook het vijfde lid van de groep, Fez, keert terug voor de nieuwe serie. Sterker nog: hij komt in de trailer al vrij prominent naar voren. Fez heeft inmiddels namelijk een keten salons geopend – genaamd Chez Fez – en doet in ieder geval het haar van Kitty Forman. Toepasselijk, want aan het einde van That ’70s Show werkte hij ook in een haarsalon. Hoe het verder met hem gaat en of hij nog een relatie heeft met Jackie, is nog even afwachten. Maar zijn leven lijkt dus positief te zijn gelopen.

Bob en Leo

In de originele serie zagen we echter niet alleen de Formans en de zes vrienden, maar ook twee andere belangrijke karakters: Bob en Leo. Bob Pinciotti was Donna’s vader, met zijn welbekende permanentje. In That ’90s Show keert ook hij terug, mét zijn permanentje. En ook zijn verhouding met Red bleef hetzelfde, ook al blijkt Bob inmiddels naar Florida te zijn verhuisd, zo zien we in een speciale clip die Netflix op YouTube deelde.

En ook Leo – de stoner die we leerden kennen toen Hyde een baan kreeg bij Fotohut – keert terug in de nieuwe serie. En aan eerste beelden te zien is hij nog altijd een hippie met lang haar, zoals we hem kenden.

That '90s Show

Tommy Chong als Leo. Beeld: Netflix

Drie grote afwezigen

Helaas keert niet iedereen terug naar de serie. Zo missen we Steven Hyde, omdat acteur Danny Masterson voor de rechter moet verschijnen, omdat hij beschuldigd is van verkrachting. Daarnaast verschijnt ook Erics zus Laurie niet meer. Lisa Robin Kelly, die de rol op zich nam, is in 2013 namelijk overleden aan een overdosis.

Tot slot missen we in ieder geval Tanya Roberts, die Midge Pinciotti, de moeder van Donna, speelde. De actrice kreeg eind 2020 een blaasontsteking, wat naar sepsis leidde. Gezien ze ook een geschiedenis van hepatitis C had, reageerde haar lichaam niet goed en vielen haar organen uit. Begin januari 2021 overleed ze hier helaas aan.

That ’90s Show op Netflix

Kun je nu niet wachten tot de serie van start gaat? Goed nieuws: 19 januari verschijnt het eerste seizoen in zijn geheel op Netflix. Het is al bekend dat dit seizoen tien afleveringen krijgt, dus we kunnen direct genieten van een goede marathon.

Beeld: Netflix