Digitale post-it wall op universiteit toont scripties van studenten


Wekenlang werk je aan een onderzoek of paper die vervolgens ergens op een grote stapel in het archief beland. Heel leuk al die moeite, maar na het ontvangen van je cijfer lijkt jou eindwerk snel in vergetelheid te raken en dat is zonde! Dat kan anders dacht het Occidental College in Los Angeles; een grote interactieve muur fungeert daar als ‘giant electronic Post-it wall’ waar studenten hun werk en projecten op kunnen delen.

De nieuwe media installatie, die ontworpen is door Belzberg Architects, beslaat twee verdiepingen en voegt een high-tech sfeer toe aan het eeuwenoude academische gebouw. Hagy Belzberg, oprichter van het bedrijf noemt het:

A giant electronic Post-it wall where students can publish their thesis or their other projects.

De grote glazen muur is voorzien van programmeerbare LED lampjes in heldere kleuren, die van de muur een kleurrijk geheel maakt. De lampjes worden afgewisseld met 10 ingebouwde beeldschermen waarop foto’s, documenten en video’s kunnen worden getoond van het werk van studenten.

w640

De gewelfde muur zou voorbijgangers moeten stimuleren een kijkje te nemen in het werk van hun mede-studenten en zich hierdoor laten inspireren. Wanneer er iets interessants voorbij komt kunnen studenten het project door middel van een app downloaden op hun laptop of tablet. Belzberg vertelt:

When students go and present their papers in class, it basically, after that, gets filed away. What we provide is an opportunity to publish the paper in a setting where other students, faculty, and visitors get to experience that document.

Het herontwerp van het gebouw, waarvan het interactieve scherm een onderdeel is, vergroot de algehele transparantie in de school waardoor er een meer verbonden, sociale leer-ervaring wordt gecreëerd. Het idee volgens Belzberg is ’to immerse technology, education, and the building together.’ En dat lijkt goed gelukt! Is dit de school van de toekomst?