Sportief horloge met weinig poespas; TomTom lanceert nieuw model met ingebouwde hartslagmeter


Nu dat vrijwel elke smartwatch beschikt over een ingebouwde hartslagmeter, moeten ook de GPS horloges er aan geloven. Niet langer kun je je op de markt vertonen met een ‘ouderwetse’ borstband die je hartslag meet. TomTom is er in ieder geval klaar voor en introduceert twee nieuwe sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter.

Vorig jaar introduceerde TomTom al zijn eerste sporthorloges met GPS waarmee sporters inzicht konden krijgen in hun activiteiten. Later dat jaar kwam het bedrijf ook met een eigen app, waardoor sporters toegang konden krijgen tot hun data zonder gebruik te hoeven maken van een computer.

Nu is het de hoogste tijd voor de volgende stap; de afgelopen maanden zien we immers de een na de andere smartwatch verschijnen op de markt voorzien van de nieuwste functionaliteiten en ingebouwde sensoren. TomTom kan natuurlijk niet achterblijven, in ieder geval niet op het gebied van sport.

Daarom onthult het bedrijf nu de Runner Cardio en de Multi-Sport Cardio, twee verbeterde versies van de originele Runner Watch. Naast een locatie-gebaseerde activiteiten tracker bevatten de horloges nu ook geïntegreerde optische hartslagmeters. De nieuwe polsbanden stellen je hierdoor in staat op intensiteit te trainen; van rustige warming up rondjes tot intensieve eindsprints.

Hoewel TomTom hiermee aansluiting lijkt te zoeken op de ontwikkelingen in de wearable markt zijn de functionaliteiten van de horloges wat dat betreft nog vrij beperkt. Maar dat is misschien gelijk ook de kracht van de twee modellen; de horloges zijn simpel, zien er sportief uit en bevatten juist díe functies die een sporter zou wensen. Geen poespas dus, maar een goed, degelijk sporthorloge!

tomtom_runner_cardio-578-80