Disney is begonnen met opnames van live action-versie van Peter Pan

Peter Pan

Kan jij niet wachten op een nieuwe Disney film? Dan hebben we goed nieuws voor je, er is namelijk weer een nieuwe film in de maak. En wel de vertaling van een Disney klassieker naar live action. Disney is namelijk bezig met de langverwachte live action-versie van Peter Pan, waarin Jude Law een van de hoofdrollen zal vervullen. De acteur speelt Captain Hook in Peter Pan & Wendy.

De rollen van Peter en Wendy worden gespeeld door de jonge acteurs Alexander Molony en Ever Anderson (13).

Peter Pan

‘Don’t grow up, it’s a trap’, we kennen de welbekende quote uit Peter Pan allemaal wel. En dat is dan ook precies waar het verhaal van het jongetje om draait: niet opgroeien. De animatiefilm is gebaseerd op het boek van J. M. Barrie, over het jongetje dat niet volwassen wilde worden. Deze film kwam in 1953 uit en geldt nog steeds als een van de grote Disney-klassiekers.

Het is niet de eerste keer dat de film een remake krijgt. Zo verfilmde Steven Spielberg het verhaal al in 1991, onder de naam Hook. Hierin vervulden Robin Williams en Dustin Hoffman de hoofdrollen.

Live action-versie

Deze nieuwste live action-versie van Peter Pan & Wendy zal worden geregisseerd door David Lowery. Naast Jude Law zullen we nog meer bekende namen terugzien in de film. Molly Parker (bekend van House of Cards) speelt de rol van Mrs. Darling, de moeder van Wendy. Yara Shahidi vervult de rol van Tinkerbell. Naar verwachting zal de film in 2022 in première gaan op Disney+.

Beeld: BAKOUNINE / Shutterstock.com