Disney+ lanceert in Nederland met gratis proefperiode

Disney+

Technisch gezien moet Disney+ pas op 12 november verschijnen. Maar in Nederland hebben we geluk. Hier kunnen we de dienst namelijk vanaf vandaag gratis testen, schrijft het AD. Daarmee zijn we de eersten die toegang krijgen tot de dienst.

Disney+ is het antwoord van Disney op Netflix. En het is een indrukwekkend antwoord. Disney bezit namelijk een derde van de markt. Het heeft Fox in handen, evenals Marvel, Star Wars, National Geographic, Pixar en natuurlijk zijn eigen studio.

Content van al die bedrijven komt nu op de streamingdienst van Disney. Tijdens de proefperiode kunnen we content die al bestond – zoals Avengers: Infinity War en Star Wars: The Last Jedi – gratis bekijken. Vanaf 12 november betaal je hier 6,99 euro per maand voor.

Vier streams tegelijkertijd

De dienst laat je nu films en series kijken, zonder dat je reclame ziet. Dit kan met vier streams tegelijkertijd, op zeven verschillende profielen. Ook kun je onbeperkt content downloaden, zodat je het offline kunt kijken.

Voor kinderen zijn er Kids-profielen, waarmee ze automatisch toegang krijgen tot een aanbod dat op hun leeftijd gericht is. Geen enge films en series voor hen dus, alleen de dingen die voor hun leeftijd geschikt zijn.

Je kunt de content bekijken op maximaal tien apparaten. Dit zijn Android-apparaten, iOS-apparaten, Apple TV, Chromecast, Xbox One en de PlayStation 4. Daarnaast kun je via je browser bij de dienst komen.

Krijgen we dan alles?

Krijgen we dan ook meteen toegang tot alle content? Nee, niet helemaal. Op 12 november en in de maanden daarna lanceert Disney namelijk diverse nieuwe series en films, die we nu nog niet kunnen zien. Het gaat onder meer om The Mandalorian in de Star Wars-reeks, Lady en de Vagebond en Lizzie McGuire.

Foto: Shutterstock.com