Disney onderzoekt manieren om tanden beter weer te geven, met enge video’s als resultaat

Disney

Disney wil mensen zo realistisch mogelijk in beeld brengen in videospellen en films. En daarbij horen natuurlijk ook de tanden. De studio doet nu dan ook onderzoek om tanden beter in beeld te kunnen brengen, meldt Motherboard. Maar daardoor bestaan er nu wel wat enge video’s.

De onderzoekers stellen dat de manier waarop tanden worden weergegeven over de jaren verandert. “We presenteren een systeem specifiek ontwerp voor het vastleggen van de optische eigenschappen van menselijke tanden op zo’n manier dat ze realistisch gemaakt kunnen worden in computer graphics.”

Beelden

Om dat te doen hebben de onderzoekers beelden gemaakt van een vrijwilliger, die helemaal stil moest blijven zitten. Vervolgens werden er 54 verschillende lichten in zijn gezicht geschenen gedurende 10 tot 15 seconden per licht. Een camera maakte vervolgens foto’s. En dat is waar de ietwat vreemde beelden vandaan komen.

Na het maken van de beelden, werden ze door een complexe serie aan wiskundige berekeningen gehaald om de digitale recreaties overeen te laten komen met de echte tanden van de vrijwilliger. Vervolgens kunnen de tanden ingezet worden in videogames en films.