Dit zijn de video’s die wij in 2018 het meest bekeken op YouTube

We hebben inmiddels aardig wat lijstjes zien langskomen met ons online gedrag in 2018. Er zijn lijstjes van Twitter, Spotify en Apple. Natuurlijk kan YouTube niet achterblijven, want ook dit jaar waren er weer talloze leuke en interessante filmpjes te zien op het platform. De meest bekeken varianten staan in YouTube Rewind 2018.

In Rewind kijkt het videoplatform ieder jaar terug op het afgelopen jaar. Daarbij kijkt het niet alleen naar wereldwijde video’s, maar ook naar video’s in Nederland. En natuurlijk is ook de Rewind-video – een muziek-mashup met honderden videomakers en beroemdheden – weer online verschenen.

In Nederland is de best bekeken video van het jaar een parodie op Fortniteop muziek van Ronnie Flex en Famke Louise. Plaats twee wordt gevuld door opvallend nieuws van dit jaar: een stel Franse toeristen in Beekse Bergen werden bijna aangevallen door jachtluipaarden.

En ook De Luizenmoeder was dit jaar populair. ‘Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent’ eindigt dit jaar op nummer drie in Rewind. Verder werd er naar muziekvideo’s gekeken, waarbij we vooral Josylvio met Catch Up veel aanzette. Op plek twee van deze lijst staat Fitlala van Kinderen voor Kinderen, gevolgd door Fan van Ronnie Flex en Famke Louise.

Wereldwijde video’s

Wereldwijd ziet de lijst er logischerwijs iets anders uit. Op die lijst staat To Our Daughter van Kylie Jenner bovenaan. Met de video maakte Jenner haar zwangerschap bekend. De video werd in de eerste week ruim 50 miljoen keer bekeken.

De best bekeken muziekvideo van het jaar was de Te Bote Remix van Casper, Nio García, Darell, Nicky Jam, Bad Bunny en Ozuna. En nu denk je misschien: “Welke video?” Maar dat klopt volgens Google. Het bedrijf stelt dat de video hier niet populair was. Sterker nog: hij zou niet eens verschijnen in een Nederlandse top 100 met muziekvideo’s.

Rewind

Net als ieder jaar hebben we verder de Rewind-video, waarin Nederland vertegenwoordigd wordt door Nikkie de Jager, ook bekend als NikkieTutorials. In de video zien we verder bijna vijftig verwijzingen naar dingen uit 2018. Denk aan K-POP-, dansjes uit Fortnite en het WK Voetbal.