Dit is pas een thriller: boek vernietigt zichzelf na 24 uur

Schrijver James Patterson wilt wel heel graag dat zijn boek in één ruk wordt uitgelezen. De door hem geschreven thriller vernietigt zichzelf na 24 uur, zo zegt hij in gesprek met Gizmodo.

Nee, Private Vegas kun je niet even op je gemak gaan lezen, want dan zul je nooit te weten komen hoe het boek eindigt. Althans, je ziet het boek wel eindigen, maar het verhaal niet meer. Je krijgt 24 uur de tijd om het boek uit te lezen en dan vernietigt het zichzelf.

De eerste duizend kopers kunnen de thriller van Patterson downloaden via internet. Op het moment dat je het e-book opent verschijnt er een teller op het scherm. De aflopende tijd geeft aan hoe lang je nog hebt om het verhaal te lezen voordat het boek zichzelf wist.

Als leuk spelelement kun je via de site van het boek ook tijd stelen van andere lezers, zodat je iets langer over het boek kunt doen. Maar pas op, andere lezers kunnen ook jouw tijd stelen.

yvaybpmgo9fdly8gyyra

Onderstaande video doet geloven dat er ook één fysiek zelfvernietigend boek komt. Op dit boek zit een teller die aftelt hoe lang het boek nog gelezen kan worden. Dit is bij uitstek een boek voor echte lezers die een normale thriller weinig enerverend vinden.

Aan het fysieke boek hangt wel een flink prijskaartje. Voor 24 uur leesplezier betaal je ongeveer 250.000 euro, maar dan is het boek wel gesigneerd (als je daar na 24 uur nog iets aan hebt) en krijg je een vijf-gangdiner met de schrijver.