Streamingdienst Tidal biedt muziek aan in hoogste kwaliteit

Naast de bekende muziekstreamingdiensten Spotify, Deezer en Rdio krijgen Nederlandse consumenten er vanaf vandaag een nieuw alternatief bij; Tidal. De dienst van Zweedse bodem gaat de concurrentie aan door de best mogelijke kwaliteit te leveren.

In tegenstelling tot de andere streamingdiensten biedt Tidal muziek aan van cd-kwaliteit. Hiermee hoopt de dienst de slag om gebruikers te winnen van de gevestigde namen.

De dienst is wel wat prijziger dan de concurrentie. Voor 19,99 euro per maand kun je onbeperkt en reclame vrij muziek streamen via Tidal. Hiermee kost Tidal twee keer zoveel als Spotify, maar dan krijg je wel muziek met cd-kwaliteit. De muziekbibliotheek van Tidal bevat momenteel zo’n 25 miljoen nummers.

tidal_app_main

Tidal verbruikt overigens wel een stuk meer data dan bijvoorbeeld Spotify. Om cd-kwaliteit te kunnen leveren worden de nummers aangeboden in FLAC-formaat. Dit zijn grotere bestanden die meer data vragen.

Helemaal een unicum is de muziekkwaliteit van Vidal niet. Qobus, een Franse streamingdienst, maakt al langer gebruik van muziek met cd-kwaliteit in haar dienst. Echter heeft Tidal een groter assortiment aan nummers en is Aspiro, de maker van Tidal, meerdere partnerships aangegaan met grote audiomerken. Hierdoor zal Tidal op diverse audioapparatuur aanwezig zijn.

Tidal is beschikbaar voor Android en iOS en kan ook gebruikt worden op zowel Windows als Apple computers. Maak je gebruik van Google Chrome, dan kun je Tidal in de browser beluisteren.