Dit papieren vliegtuigje bestuur je via virtual reality

Twee jaar nadat het bedrijf PowerUp via Kickstarter het mogelijk maakte om papieren vliegtuigen te besturen via je smartphone, is het bedrijf bezig met een nieuw project. In samenwerking met dronebedrijf Parrot heeft PowerUp een module ontwikkeld die het mogelijk maakt om niet alleen een papieren vliegtuig met je smartphone te besturen, maar ook om met hem mee te kijken in virtual reality.

Het project is een samensmelting van allerlei populaire technieken die in veel verschillende drones nu al te vinden zijn. In samenwerking met Parrot is het Amerikaanse PowerUp er in geslaagd om papieren vliegtuigjes uit te rusten met een livestreamcamera. Op deze manier kun je op je smartphone precies zien wat het minuscule vliegtuigje ziet.

Dit is overigens niets nieuws, aangezien de meeste moderne drones ook een camera hebben die livestreamen van video mogelijk maakt. Het is uiteraard wel bijzonder dat dit allemaal op een past op een vliegtuigje dat gemaakt is van dik papier. De twist in deze Kickstarter-campagne is dat je door middel van Google Cardboard je de livestream in virtual reality kunt ervaren. Op deze manier lijkt het net alsof je op het puntje van je vliegtuig zit.

PowerUp

Omdat je bril in de kartonnen houder zit, kun je zeer simpel de drone besturen door je hoofd te bewegen. Dat samen met de autopilootfunctie zorgen er volgens PowerUp voor dat het product supersimpel in gebruik is. Via Kickstarter kun je de PowerUp FPV kit vanaf 160 dollar bestellen. Het bedrijf heeft binnen één dag het doel van 100.000 dollar ruim gehaald.