Dit wifi-beveiligingssysteem herkent wanneer het je kat is die door de kamer rent


Dropcam, een bedrijf achter verschillende wifi-beveiligingssystemen voegt bewegingsscanners toe aan zijn technologie. De zogenaamde Dropcam Tabs zijn klein, waterafstotend en kunnen worden bevestigd aan deuren, ramen en op waardevolle objecten. Het handigste? Het systeem is nu zelfs in staat je kat te herkennen: nooit meer een vals alarm dus!

De Dropcam Tabs zijn door middel van Bluetooth LE verbonden aan je bestaande Dropcam Pro camera die push-meldingen naar je smartphone stuurt wanneer er bewegingen worden gedetecteerd. De batterijen van de Tabs gaan wel mee voor twee jaar, waardoor je er na het plaatsen voorlopig niet meer naar om hoeft te kijken.

Dropcam_Pro_and_Tabs

Een nieuwe functie maakt het beveiligingssysteem bovendien aantrekkelijker voor in huis doordat de technologie nu in staat is huisdieren (en andere bewegende objecten) te herkennen en – wat vooral handig is – deze vervolgens te negeren! Voorheen zou het systeem constant pushmeldingen sturen bij iedere vorm van beweging, wat zorgde voor een hoop valse alarmen wanneer de kat weer eens een dolle bui had.

Normaal vereist het detecteren van huisdieren 3D sensorsystemen die de grootte kunnnen meten van bewegende objecten. Dat is bij Dropcam niet het geval, het bedrijf zegt uren aan beeldmateriaal te hebben geanalyseerd om hiermee vervolgens het systeem te leren om huisdieren te herkennen op basis van de visuele data.

Tabs_status_screen-360x640