Dit zijn volgens Apple de beste games en apps in de App Store in 2018

Apple, iPhones

Het einde van het jaar komt in zicht, wat betekent dat het tijd is voor lijstjes. Apple doet daar ieder jaar aan mee, door bekend te maken welke content in zijn App Store en iTunes het bedrijf het beste vindt van dit jaar. De aankondiging bestaat onder meer uit de beste apps en games voor ieder platform, meldt TechCrunch.

Apple zelf stelt dat de beste app voor de iPhone in 2018 de teken-app Procreate Pocket is. Die app verscheen eerder al voor de iPad, maar is er nu dus ook voor de iPhone. Het gebruikt 3D Touch-ondersteuning zodat je met je vinger kunt schilderen op je telefoon.

Voor de iPad was Froggipedia de beste app van het jaar. Froggipedia is een AR-app waarmee je virtueel een kikker kunt ontleden, zodat je niet daadwerkelijk een kikker uit de sloot hoeft te halen en er een scalpel in hoeft te steken. Het ontleden doe je met de Apple Pencil, die op het scherm verandert in een virtuele scalpel.

De beste app voor Mac van dit jaar was Pixelmator Pro, een beeldbewerkingsprogramma. De beste app voor de Apple TV was work-out-app Sweat. Natuurlijk werd er ook naar spelletjes gekeken. Volgens Apple waren Donut County (iPhone), Gorogoa (iPad), The Gardens Between (Mac) en Alto’s Odyssey (Apple TV) de beste van het jaar.

Meest gedownload

De tech-gigant kijkt aan het einde van het jaar niet alleen naar wat het zelf de beste apps en games vindt, maar ook naar de meest gedownloade apps en spelletjes. Daarbij maakt het onderscheid tussen gratis en betaalde varianten. Onder de gratis apps voor de iPhone zitten weinig verrassingen. Op nummer één staat daar YouTube, gevolgd door Instagram, Snapchat, Messenger en Facebook.

Kijken we naar de gratis game, dan zien we een nog minder grote verrassing. Fortnite zag zijn aantal gebruikers dit jaar gigantisch stijgen en het ongekend populaire spel staat dan ook bovenaan deze lijst. Verder zien we hier de games Helix Jump, Rise Up, PUBG Mobile en Hole.io.

De betaalde apps die dit jaar het meest gedownload werden naar de iPhones waren Facetune, Kirakira+, Dark Sky Weather, HotSchedules en PlantSnap Plant Identification. De meest gedownloade betaalde games voor de iPhone waren Heads Up!, Minecraft, Plague Inc, Bloons TD6 en Geometry Dash.

iPad

Ook voor de iPad zijn deze lijsten opgesteld, en hier zien we dat er meer video-apps bovenaan de gratis lijst staan. Dit jaar downloadden we vooral YouTube en Netflix voor de iPad. Maar ook Messenger, Facebook en Amazon Prime Video blijken populair.

Kijken we naar de gratis games, dan staat Fortnite ook in deze categorie weer bovenaan. Nummer twee is ROBLOX, gevolgd door Kick the Buddy, Love Balls en Helix Jump.

Qua betaalde apps keken we met name naar Proceate, Notability, GoodNotes 4, Toca Life: Pets en Duet Display. De meest gedownloade betaalde apps zijn Minecraft, Geometry Dash, The Game of Life, The Room: old Sins en Heads Up!.