DJI laat je je drone met je hoofd besturen via speciale headset

Als je hem ziet denk je dat een VR-bril is, maar dat is het niet. De DJI Goggles is een headset die er voor zorgt dat je een drone kan besturen met je lichaam. Door met je hoofd te bewegen bestuur je je drone, terwijl je in de headset beelden ziet van de camera aan het apparaat. Het voelt daardoor alsof je de piloot bent.

Er zitten bewegingssensoren in de DJI Goggles verwerkt die er voor zorgen dat de drone met je mee beweegt als je naar links of rechts draait. Het laten stijgen en dalen van de drone – door omhoog of naar beneden te kijken – is niet mogelijk. Er is ook een modus waarbij je de drone niet bestuurt, maar je wel 360 graden om je heen kan kijken.

DJI Goggles

Specificaties

De headset lijkt qua design en technisch specificaties verder erg veel op een VR-bril. Er zitten twee schermen die elke een resolutie hebben van 1920×1080. Deze zouden moeten zorgen dat het beeld dat je ziet Full-HD is. Daarbij ben je wel beperkt tot 30 frames per seconde. Met een lagere resolutie (720p) verdubbeld het aantal frames.

Je smartphone heb je niet nodig om de headset te gebruiken. Via speciale antennes wordt een verbinding opgezet met de drone zodat de beelden continu en zonder hapering worden doorgestuurd. De vertraging is minimaal, ongeveer 0,1 seconden. De accu van de headset zou zes uur moeten meegaan, wat velen malen langer is dan de accu van je drone.

De DJI Googles kunnen samen werken met de Mavic Pro, de Plantom 4-drones en de Inspire-drones van DJI. In de VS gaat de headset 449 dollar kosten en komt hij eind volgende maand uit. De Nederlandse prijs en beschikbaarheid zijn nog niet bekend gemaakt.