Meer megapixels in de lucht: DJI kondigt Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom aan

DJI, de marktleider op het gebied van drones, heeft zojuist niet één, maar twee opvolgers aangekondigd voor hun populair Mavic Pro. Tijdens een speciaal event in New York presenteerde het bedrijf de Mavic 2 Pro en de Mavic 2 Zoom.

Terwijl DJI eerder dit jaar nog opzien baarde met de compacte Mavic Air, zijn de twee nieuwe Mavic drones vooral gericht op kwaliteit. Ze zijn sneller, stiller, veiliger en slimmer dan de originele Mavic Pro. Daarnaast zijn beide drones uitgerust met een betere batterij en – vooral belangrijk – een veel betere camera.

Grotere sensor

De Mavic 2 Pro is, zoals de naam doet vermoeden, de directe opvolger van de originele DJI Mavic. De Mavic 2 Pro beschikt over een 20 megapixel Hasselblad-camera. Meest opvallende verbetering is de sensor in de camera. Met zijn 1″-sensor moet de Mavic 2 Pro bij minder licht voor betere beelden moeten zorgen dan zijn voorganger.

De Magic 2 Zoom heeft dan wellicht een mindere camera (12 megapixel), hij biedt wel (wederom zoals de naam doet vermoeden) een zoom-functionaliteit. Daarnaast beschikt hij over een zogenaamde ‘Dolly Zoom’-modus, waarbij de kijken van de beelden het effect krijgt dat hij direct op een object af gaat maar er ook op inzoomt.

Ook tof, voor liefhebbers van luchtfotografie: de Mavic 2 Zoom heeft de mogelijkheid om 9 foto’s te schieten en deze aan elkaar te plakken, waardoor er een enorme 48-megapixel foto ontstaat.

Nog slimmer

Naast dat beide drones sneller zijn dan hun voorganger (72 km/u versus 65 km/u) kunnen de drones door een betere batterij en aangepast ontwerp ook iets langer in de lucht blijven. De originele Mavic Pro kon zo’n 27 minuten vliegen, de nieuwe Mavic 2’s blijven maximaal 31 minuten in de lucht.

Ook de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom zijn uitgerust met de slimme sensoren die we kennen van de Mavic Pro. In tegenstelling tot zijn voorganger is de Mavic 2 echter in staat om met zijn 10 sensoren ook in 3D te kunnen analyseren, wat betekent dat hij nog slimmer is in het ontwijken van objecten.

Aan die verbeterde kwaliteit hangt helaas ook een prijskaartje: de Mavic 2 Pro kost 1449 euro, de Mavic 2 Zoom komt op 1249 euro. Het is nog niet bekend wanneer de drones in Nederland beschikbaar zijn.

Afbeeldingen via DJI.