Je drone meenemen op vakantie zonder gedoe: De nieuwste drone van DJI past in je handpalm

Dronefabrikant DJI heeft een nieuwe telg: de Mavic Pro. Deze drone is net als voorgaande modellen uitgerust met een camera en kan vanaf een smartphone worden bediend. Hij is echter op één fundamenteel vlak anders dan zijn voorgangers: hij past namelijk in je handpalm.

Of nou ja, als je ‘m hebt opgevouwen tenminste. Klap je de Mavic Pro uit elkaar, dan is ie wel een stukje groter dan je hand – al kun je hem alsnog prima vasthouden. Volgens DJI is de minidrone ongeveer half zo groot als de Phantom, de populairste drones van de fabrikant.

Hoewel de drone klein is, kun je er wel strakke beelden mee opnemen. Het apparaat heeft namelijk een 4K-camera, die ook nog eens foto’s met 12 megapixels kan schieten. De ingebouwde sensoren zorgen ervoor dat hij obstakels vermijdt of een bewegend voorwerp kan volgen. Hij kan ook nog eens zelfstandig landen.

Met zijn kleine accu kan ie ook aardig lang in de lucht blijven: zo’n 27 minuten. Hij vliegt bovendien 64 kilometer per uur, mocht je zo hard willen gaan.

Prijs

Daar staat wel tegenover dat dit een vrij prijzige gadget is. De drone zal 1000 dollar gaan kosten. Heb je al een DJI-drone met afstandsbediening? Dan kun je dezelfde controller gebruiken en de drone voor 750 dollar kopen.

Daarmee is hij overigens ongeveer even duur al zijn belangrijkste concurrent: de GoPro Krama. GoPro toonde deze opvouwbare drone vorige week. Waarschijnlijk zullen de komende tijd nog meer fabrikanten zich storten opvouwbare drones. En da’s natuurlijk goed nieuws voor iedereen die graag een drone mee wil nemen op vakantie.