Deze film is volledig gemaakt met zelfsturende drones

We hebben nog een baan die door robots vervangen kan worden: de cameraman. De nieuwe sci-fi-film In the Robot Skies zou namelijk volledig gefilmd zijn door autonome drones, waardoor geen enkel persoon een camera vast hoefde te houden. Wel zo toepasselijk, want de film gaat over een politiestaat waarin drones iedereen goed in de gaten houden.

Volgens Engadget probeert de film om de drone als een “cultureel object” te benaderen, door te laten zien wat de gevolgen zijn van zulke rondvliegende robots. Twee tieners worden in de film door drones gevolgd, omdat ze van de politie hun wijk niet mogen verlaten. Het laat zien hoe drones ingezet kunnen worden – en stelt daarbij vragen over de privacy die daarbij komt kijken.

De film bewijst nog niet dat iedere cameraman meteen z’n biezen kan pakken: het droneperspectief van In the Robot Skies zorgt er immers voor dat de vliegmachines voor deze specifieke film handig zijn. Of de shots ook mooi genoeg zijn voor een gemiddelde Hollywood-productie, moet nog blijken. De film gaat 8 oktober in première in het Verenigd Koninkrijk. Over een Nederlandse verschijning is nog niks gezegd.