Goed nieuws voor filmmakers: DJI presenteert krachtigste drone tot nu toe

DJI presenteert krachtigste drone tot nu toe

DJI, marktleider in de productie van drones, presenteerde deze week haar nieuwste drones: de Matrice 600 (M600) en de Ronin-MX. Het zijn de krachtigste drones die DJI tot nu toe op de markt heeft gebracht. Voor Hollywood betekent het een droom die uitkomt, want deze krachtpatsers zijn in staat om de beste en zwaarste camera’s de lucht in te tillen. Daarnaast brengen ze een schare aan nieuwe mogelijkheden met zich mee.

De M600 heeft een waslijst aan interessante features. Zo is de drone uitgerust met een zeer geavanceerd navigatiesysteem, waardoor hij voorgeprogrammeerde routes tot op de centimeter nauwkeurig kan afleggen. De drone is, onder andere, compatibel met een Zenmuse camera, DJI’s eigen cameralijn. Met één van deze lichte camera’s kan de M600 maar liefst 35 minuten in de lucht blijven. De drone is nu verkrijgbaar, maar je moet er helaas wel 4599 dollar voor neertellen.

De Ronin-serie onderscheidt zich door zijn uitstekende kwaliteiten in het stabiliseren van camera’s. De Ronin-MX is de allereerste stabilisator die tevens de lucht in kan. Gebruikers kunnen een schare aan camera’s aan deze drone hangen, die vervolgens eindeloos (en gestabiliseerd) 360 graden kunnen draaien. Daarnaast is de Ronin-MX een Hulk onder de drones: hij kan 15 minuten vliegen met een lading van 6 kilogram. Hoewel goedkoper dan de Matrice 600, het prijskaartje van de Ronin-MX liegt er ook niet om: 1599 dollar.

DJI richt zich met deze drones logischerwijs op de filmindustrie. Voor Hollywood biedt het nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld het opnemen van actiescènes. Onderstaande video’s illustreren dat.