DJI verwijdert add-ons die teveel informatie van gebruikers verzamelen

DJI zet hoog in op veiligheid en privacy, blijkt uit updates voor de apps Go en Go 4. Met die updates worden namelijk add-ons voor de apps die te veel data verzamelen verwijderd. Vooral JPush, een extensie van een derde partij die notificaties verstuurt als je video’s klaar zijn met uploaden naar SkyPixel, blijkt een probleem te zijn.

DJI is er namelijk achter gekomen dat JPush onnodige informatie verzameld, zonder dat het om toestemming vraagt. De extensie wil onder meer weten welke apps je geïnstalleerd hebt staan op een Android-apparaat. De drone-fabrikant is daar niet blij mee, dus is de extensie verwijderd. Daarnaast DJI maakt nu een eigen systeem om JPush te vervangen.

Andere plugins

Ook jsPatch en Tinker worden verwijderd. Deze plugins zorgen er voor dat de drone-fabrikant kleine update kan aanleveren, zonder dat de gehele app vervangen wordt. Of de plugins ook meer data verzamelen dan nodig is, is niet duidelijk. Ze worden verwijderd om zeker te weten dat alle updates voor de apps “goed gecontroleerd worden” voor ze naar Android en iOS komen, aldus de fabrikant.

Het bedrijf laat verder weten dat het ook naar andere plugins in de apps kijkt, om te zien of die eventueel verwijderd moeten worden. Daarnaast wordt beloofd dat het voorzichtiger is met het toelaten van meer add-ons.