DocDoc laat je online én real-time een afspraak maken met arts

Nu het online reserveringsysteem zijn draai heeft  gevonden in de horeca- en amusementssector lijkt het tijd om zijn vleugels verder te spreiden. In Singapore hebben enkele grote investeringspartijen hun steun geboden aan DocDoc, een online reservering systeem waarmee gebruikers snel inzicht krijgen in beschikbare artsen en een afspraak kunnen inplannen.Volgens co-founder Hadi El Solh is de Aziatische gezondheidszorg gericht op twee type patienten: mensen met directe medische noodzaak en mensen die bij een specialist op afspraak behandeling nodig hebben. Een derde groep valt volgens Hadi buiten de boot: “There are people in the middle who, for example, have a really bad back and can’t concentrate at work and need to see a doctor in the next two days or three, so this system really caters for them”. Daarnaast zou het systeem ook soelaas moeten bieden voor toeristen met medische vragen.

De nieuwe dienst kan in ieder geval rekenen op “enkele miljoenen dollars” steun van diverse bekende Aziatische investeerders met als opvallende wingman Dave McClure, bekend van o.a. 500Startups. Toch lijkt een schaling buiten Azië nog ver weg: gezondheidszorg blijft een gelokaliseerd iets, wat lastig met een universele dienst wereldwijd te bedienen lijkt.

Daarnaast concureert het in de Verenigde Staten direct met lokale held ZocDoc, die niet alleen qua naam maar ook qua dienstverlening dicht bij DocDoc ligt. Toch is het idee alles behalve gek en biedt het zeer zeker een hoop mogelijkheden. Belangrijkste voorwaarde blijft dan wel meer vrijheid en flexibiliteit rondom het medisch dossier…