Domino’s gaat je pizza’s bezorgen met een robot

Binnenkort wordt je pizza van Domino’s waarschijnlijk bezorgd door middel van de kleine zelfrijdende DRU. Domino’s is in het geheim namelijk al langer aan het testen in Australië, maar heeft nu ook plannen om aankomende zomer in Nederland te gaan testen.

DRU (Domino’s Robotic Unit) is een klein zelfrijdend wagentje dat de pizzaketen heeft ontwikkeld in samenwerking met het Australische bedrijf Marathon Robotics. Het wagentje weeg 190 (!) kilo en kan een topsnelheid halen van ongeveer 20 kilometer per uur. Hij beschikt daarbij over twee verschillende compartimenten die geschikt zijn voor warme en koude maaltijden.

Lifehacker laat weten dat DRU eigenlijk hetzelfde werkt als een stofzuigrobot. Een stofzuigrobot beschikt over een aantal verschillende sensoren waarbij hij obstakels op korte afstand herkent en hier zijn route op aan past. De DRU gaat echter nog een stapje verder met een speciaal LIDAR sensorsysteem. Hierdoor kan de DRU door middel van lasers ook objecten op grote afstand detecteren, waardoor hij zijn route eerder kan aanpassen en daarom ook met een hogere snelheid kan ‘rijden’.

Domino’s Nederland presenteert de ‘nieuwe werknemer’ op hun site en laat weten dat ze zeer enthousiast zijn en dit graag met iedereen willen delen. De DRU is volgens het bericht nog niet volledig ontwikkeld, maar gaat hij naar alle waarschijnlijkheid op zeer korte termijn worden ingezet. Nu hopen dat hem ook nog geleerd wordt om trap te lopen, zodat hij ook op driehoog kan bezorgen.