Dormi: Handige Android app om het slaapritme van je baby mee bij te houden

Op zoek naar een handige app om het slaapritme van je baby te monitoren? Dan is Dormi misschien wat voor jou. Met name ouders die voor het eerst een kind krijgen maken zich zorgen over het slaapgedrag van hun kroost. Slaapt de kleine wel genoeg en komt er al enige vorm van regelmaat in zicht?

Dormi, voorlopig alleen beschikbaar voor Android, helpt je om precies dat bij te houden. Om Dormi te gebruiken heb je twee Android devices nodig (bijvoorbeeld een oud toestel dat je niet meer gebruikt en je eigen smartphone) die je via de app met elkaar pairt. Je wijst één apparaat aan als ‘Child’ device, en één als ouder. Het kindtoestel leg je naast het bedje van je kleine spruit.

Terwijl je kindje slaapt, monitort Dormi precies wanneer hij of zij geluidjes maakt, en echt wakker wordt. Op jouw mobiel ontvang je hier alerts van. Omdat de apparaten gepaird zijn, kun je als ouder via de app ook tegen je kindje praten.

Handig is vooral dat de Dormi app een uitvoerig logboek bijhoudt over het slaappatroon van je baby. In de vorm van een tijdlijn zie je precies hoe vaak hij of zij per nacht wakker wordt of geluid maakt. Daarmee is de app dus vooral handig als je inzicht wilt krijgen in een patroon, en niet zo zeer als vervanger van een babymonitor of babyfoon.

Dormi is gratis te downloaden via de Google Play store, maar met een gratis account kun je slechts 4 uur slaap per maand monitoren. Tegen een betaling van $1 per maand of $5 per jaar maak je onbeperkt gebruik van de dienst.