Huawei lanceert TalkBand B1: Activity tracker en Bluetooth headset in één

Het is geen smartwatch als de Galaxy Gear en geen activity tracker als de Nike+ FuelBand. De Huawei TalkBand B1 zit er eigenlijk precies tussen in. En ook weer niet. Gisteren lanceerde het Chinese bedrijf – zoals verwacht – hun eerste wearable tijdens MWC. Standaard is de armband in ieder geval niet.

Wie de eerste omschrijvingen van de TalkBand leest, zal het apparaat scharen onder de (nog immer groeiende) collectie activity trackers die we al kennen. De TalkBand kan je aantal stappen bijhouden, het aantal verbrande calorieën aan je tonen en je slaappatroon monitoren om je op het beste moment via een stil alarm te wekken.

Klinkt bekend? Dat kan kloppen: toepassingen die we zien in de armbanden van Fitbit, Jawbone en Nike.

Maar wanneer je de armband van Huawei koppelt aan je smartphone, begrijp je pas waar de ’talk’ in TalkBand vandaan komt. De armband laat je niet alleen zien wie er belt op het display, je kunt er ook direct mee bellen! Het 1.4″ OLED-display is namelijk onderdeel van een draadloze Bluetooth headset, die je gemakkelijk uit de armband kunt halen om te bellen.

(Credit: Sarah Tew/CNET)

Of de verstopte headset het verschil kan maken voor de TalkBand van Huawei moet nog maar blijken. De verwachte verkoopprijs van €99 is tamelijk marktconform, iets dat we dan weer niet helemaal gewend zijn van de Chinezen. De TalkBand B1 moet in Q2 op de winkels verschijnen.