Draadloze Stadia-controller is in het begin niet heel draadloos

Google Stadia Controller

De game-streamingdienst Google Stadia verschijnt op 19 november, en daarbij komt ook een draadloze controller. Die controller is aan het begin echter niet zo draadloos, vertelt Google aan The Verge.

De Stadia-controller werkt wel direct draadloos met de Chromecast Ultra, als je op je televisie wil gamen. Maar ga je met een spel aan de slag op je computer of je telefoon, dan moet je een USB-C-kabel inpluggen.

Dat gaat tegen de aankondiging van Google uit maart in. Toen zei het bedrijf nog dat de controller volledig draadloos werkt en dat je naadloos kunt wisselen tussen gamen op je tv of laptop naar je telefoon. Je zou de controller niet eens hoeven te pairen met je apparaat, omdat de controller direct verbonden is met de servers van Stadia via een eigen wifi-verbinding.

Eerst ervaring op groot scherm

Google zegt nu dat het eerst wil zorgen dat je goed draadloos op je televisie kunt spelen. Het bedrijf wil namelijk dat de ervaring op een groot scherm zo goed mogelijk is. En dat is logisch, aangezien dat eigenlijk net zo eenvoudig moet zijn als gamen op een PlayStation of Xbox.

Bovendien is het ons niet vreemd om kabels in een laptop of telefoon te stoppen. Bovendien zijn die apparaten toch wel in de buurt als je aan het gamen bent. Dus misschien is de keuze van Google om zich eerst op de tv te focussen niet zo vreemd.

De controller krijgt verder knoppen om clips op te nemen en te delen op YouTube. Via de Google Assistant kun je bijvoorbeeld een walkthrough op YouTube vinden met spraakcommando’s, zodat je het spel niet hoeft te verlaten.