Vingerafdrukscanner Samsung Galaxy S10 ontgrendelt met iedere vingerafdruk

Samsung-Galaxy-S10

Het zit Samsung dit jaar niet mee op smartphone-gebied. Na de problemen met de Galaxy Fold blijkt nu ook de Galaxy S10 tegen problemen aan te lopen. Een fout in de telefoon zorgt er namelijk voor dat hij met iedere vingerafdruk ontgrendeld kan worden. Samsung heeft het probleem tegenover de BBC bevestigd.

Een vingerafdrukscanner voelt altijd erg veilig, omdat je vingerafdruk uniek is. Niemand anders kan dus je telefoon in komen. Maar bij de Galaxy S10 blijkt dit niet het geval. Een Britse vrouw ontdekte namelijk dat haar man haar telefoon kon ontgrendelen met zijn vingerafdruk. De telefoon zat toen in een goedkoop hoesje.

Niet alleen haar man, maar ook andere familieleden bleken de telefoon te kunnen ontgrendelen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling als je je telefoon probeert te beveiligen met een vingerafdruk.

Het probleem is nu dus door Samsung erkend. Volgens het bedrijf komt er een patch die het probleem oplost.

Waar ging het mis?

De vingerafdrukscanner in de Galaxy S10 is nieuw, wat waarschijnlijk ook de reden is dat dit probleem zich niet met eerdere telefoons van Samsung voordoet. Deze scanner gebruikt ultrasound om 3D-randen van vingerafdrukken te detecteren. Aan de hand daarvan herkent het gebruikers.

Er zijn geruchten dat er bepaalde screen protectors zijn die een klein beetje lucht overlaten tussen het scherm en de beschermer. Daardoor gaat het scannen niet goed, en is de vingerafdrukscanner onbruikbaar.

Of dit inderdaad het probleem is, is niet bekend. Samsung heeft daar namelijk niets over losgelaten.