Dragon Drive: Nuance introduceert pro-actieve assistent voor in de auto

Nuance heeft tijdens de CES 2016, ’s werelds grootste technologiebeurs die momenteel in volle gang is in Las Vegas, hun Dragon Drive Automotive Assistant onthuld. Deze technologie stelt bestuurders in staat om op natuurlijke wijze met hun auto te communiceren.

Het Amerikaanse bedrijf Nuance is niet erg bekend van naam, maar hun technologie rondom spraakherkenning is in bijna ieder slim product terug te vinden. Zo ontwikkelde het bedrijf onder andere de technologie achter Apple’s slimme assistent Siri. Nu brengen ze dezelfde technologie naar auto’s.

De Dragon Drive Automotive Assistant moet volgens Nuance als een echte assistent gaan werken waar je op een natuurlijke manier tegen kunt praten. Wanneer je smartphone verbonden is met het systeem kun je simpel berichten dicteren, je muziek aansturen of personen opbellen.

Het systeem is ook uitgerust met een beveiligingssysteem dat werkt op de kenmerken van je stem. Hierdoor kan het systeem jou herkennen en bijvoorbeeld je toegang geven tot bepaalde functionaliteit of je stoel op de juiste afstellingen zetten.

Nuance onderstreept dat het om een slim systeem gaat dat je langzaam leert kennen naarmate je het meer gebruikt. Als je op zoek bent naar point-of-interests dan kan het systeem persoonlijke suggesties doen op basis van jouw voorafgaande gedrag.

Je kunt het Dragon Drive-systeem niet zelf inbouwen, Nuance toont het systeem aan autofabrikanten die het vervolgens moeten integreren in hun voertuigen. Wanneer de eerste auto’s verschijnen met dit systeem is daarom nog onduidelijk.