Check of je pc geschikt is voor de Oculus Rift met deze tool

Oculus Rift

Na lang wachten was het moment gisteren daar: de Oculus Rift is te koop. Voor 699 euro kun je het bezit komen van de consumentenversie van de virtual reality-headset. Een flink bedrag en daarbij moet je ook nog eens een stevige pc hebben om de Rift überhaupt te kunnen aansturen.

Je pc moet bijvoorbeeld minimaal een Intel i5-processor, 8GB werkgeheugen en een krachtige videokaart hebben. Voor sommige games zijn er nog veel hogere eisen. Eerder gaf chipfabrikant Nvidia al aan dat er maar heel weinig computers geschikt zijn voor virtual reality-gaming en dat dat nog wel eens een probleem kan zijn voor Oculus Rift.

Om mensen te helpen met de controle of hun computer aan de eisen voldoet, heeft Oculus een speciale tool ontwikkeld. Erg handig om even te checken voor je 699 euro uitgeeft. Je kunt hem hier downloaden.

Overigens is het wel handig om de tool even snel te gebruiken en te beslissen of je de Rift wil aanschaffen. De verzenddatum schuift namelijk steeds verder naar achteren en staat inmiddels al op juni.