Drone van GoPro is met een half jaar vertraagd

De eerste drone van GoPro komt niet meer voor de zomer op de markt. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers gisteren heeft het bedrijf bekend gemaakt dat de drone -die Karma gaat heten- pas tegen de feestdagen te koop zal zijn. De exacte reden van de vertraging maakte het bedrijf niet bekend.

Veel details over de Karma zijn er nog steeds niet. Het bedrijf toonde afgelopen najaar de eerste beelden die met de drone waren gefilmd, maar technische details of informatie over de prijs gaf het bedrijf niet. Het succes van de Karma zal daar wel sterk vanaf hangen, aangezien het bedrijf veel meer concurrentie heeft op de dronemarkt dan op de markt voor actiecamera’s.

GoPro kan het goed gebruiken dat de drone een succes wordt, want de cijfers die het bedrijf vandaag bekend maakte vielen tegen. De omzet halveerde in een jaar tijd en het bedrijf maakte 120 miljoen dollar verlies in de eerste drie maanden van dit jaar.

Desondanks had het bedrijf vandaag ook nog iets positiefs om te laten zien. Het toonde namelijk de eerste beelden die zijn gefilmd met de Omni, een rig om virtual reality-video te filmen met behulp van 6 GoPro’s. De hele set van de rig en de camera’s kost in de VS 5000 dollar en komt in augustus op de markt.