Drones filmen de uitbarsting van een actieve vulkaan

De Amerikaanse filmmaker Sam Cossman, gefascineerd door vulkanen, heeft samen met een team video-specialisten diverse drones een uitbarstende vulkaan ingestuurd. Met behulp van GoPro’s wist het team duizenden unieke en spectaculaire beelden te schieten van de uitbarsting.

De drones, uitgerust met GoPro camera’s, schoten talloze beelden van de uitbarsting van een vulkaan in de zuidelijke Stille Oceaan. De 33-jarige Cossman heeft het gehele proces vastgelegd en alle beelden samengevat in een indrukwekkende video. Dat de filmmaker gefascineerd is door vulkanen wordt wel duidelijk tijdens zijn verhaal in de video.

Het is een blik in het centrum van de aarde. Het is als het luisteren naar de hartslag van de planeet.

Gezien de hitte van de lava droeg Cossman een soort ruimtepak om nog dichterbij de krater te kunnen komen. Terwijl de filmmaker afdaalde naar de krater vlogen er diverse drones over het gebied om de gehele krater vast te leggen op beeld. Echter wisten niet alle drones de tocht te overleven, vanwege de hitte zijn er twee drones neergestort.

Op basis van de talloze beelden heeft het team een 3D model kunnen realiseren van de vulkaan, iets wat tot dusver nog niet mogelijk was. De filmmaker wil met behulp van de beelden en het 3D model onderzoeken of het mogelijk is om te leven in extreme natuuromstandigheden zoals de uitbarsting van een vulkaan.

We zien de laatste tijd steeds vaker dat drones worden ingezet om 3D modellen te maken van moeilijk bereikbare plaatsen. Eerder werden drones al ingezet om een 3D model te maken van het beeld van Jezus Christus in Rio de Janeiro.