Autodesk laat kinderen zelf speelgoed ontwerpen via 3D printing app

Autodesk, het bedrijf achter het populaire 3D tekenprogramma AutoCAD, wil het mogelijk maken voor kinderen om hun eigen speelgoed te ontwerpen. Het bedrijf heeft een nieuwe app gelanceerd, waarmee kinderen eenvoudig eigen speelgoedpoppetjes kunnen ontwerpen en 3D printen.

Kinderen staan bekend om hun grote en rijke fantasie. TinkerPlay, zoals de app heet, stelt kinderen nu in staat om hun eigen bedachte actiehelden tot leven te roepen. Via de app kunnen kinderen op simpele wijze hun eigen fantasiepoppetjes ontwerpen en vervolgens uitprinten via een 3D printer.

tinkerplay-design3

Hoe werkt TinkerPlay?

Zodra de app wordt opgestart krijgen kinderen de optie om een sjabloon te kiezen. De app bevat een groeiend aantal sjablonen van actiehelden, die vervolgens aangepast kunnen worden door de kinderen. Echter kunnen kinderen er ook voor kiezen om hun eigen speelgoedpoppetje van het begin af aan te ontwerpen. Kinderen zullen dan hun actieheld moeten tekenen, waarna er een 3D model wordt gegenereerd.

Nadat het eerste prototype is gegenereerd, kunnen kinderen hun favoriete actieheld compleet aanpassen naar eigen wens. Onder andere de structuur en de kleuren van het poppetje kunnen worden gepersonaliseerd. Om de kinderen een beter beeld te geven van het poppetje, is het mogelijk om het 3D model in meerdere omgevingen te plaatsen. Hierdoor krijgen kinderen een beter beeld van hun actieheld, zodat zij het eventueel nog kunnen aanpassen. Is het poppetje naar wens, dan kan het eenvoudig geprint worden via een 3D printer.

Tinkerplay is beschikbaar voor Android, iOS en Windows.