Dubai houdt ‘Olympische Robotspelen’ in december 2017

Dubai wil de eerste Olympische Robotspelen ter wereld organiseren. In december 2017 moeten robots het tegen elkaar gaan opnemen in robotvoetbal, robothardloopwedstrijden, robotworstelen en robottafeltennis.

Naast robots is er ook plaats voor kunstmatige intelligentie om krachten onderling te laten meten. Dubai wil bijvoorbeeld ook dat zelfrijdende auto’s tegen elkaar gaan racen. De eerste editie vindt plaats op 28, 29 en 30 december. Het is de bedoeling dat het evenement elke twee jaar gehouden wordt.

Onlangs werd in Dubai ook al de World Drone Prix gehouden, waarbij mensen met drones tegen elkaar racen. Daar werd de wens uitgesproken om in de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten de ‘World Future Sports Games’ te organiseren. Nu zijn de plannen dus al een stuk concreter. De races waarin door mens aangestuurde drones het tegen elkaar opnemen zouden ook op de Future Sports Games terug moeten keren.

Volgens de kroonprins van Dubai, Sheikh Hamdan, zorgen de spelen voor een boost in innovatie, onderzoek en technologische ontwikkeling voor de Verenigde Arabische Emiraten: het evenement zou namelijk duizenden professionals uit de technologiesector bij elkaar kunnen brengen. Daarnaast kan het evenement veel geld opbrengen op de manier zoals traditionele grote sportevenementen dat nu ook doen.

Sheikh Hamdan zegt samen te willen werken met verschillende internationale organisaties om onderzoek en technologische ontwikkeling met sport te integreren, door over de hele wereld competitieve evenementen te organiseren.