F1 24 verschijnt op 31 mei, nieuwe auto’s nu al beschikbaar in F1 23

Electronic Arts heeft de releasedatum van F1 24 bekend gemaakt. De populaire racegame zal verschijnen op 31 mei. Daarnaast maakte EA bekend dat een aantal teamauto’s en liveries voor het 2024 seizoen nu al beschikbaar komen in F1 23. Ook dit jaar zal er een zogenaamde ‘Champions Edition’ verschijnen naast de reguliere uitvoering van de game.

“Voor de allereerste keer kunnen F1 23-spelers nu al verbinding maken met het 2024-seizoen via hun favoriete teams in de huidige game”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters. “De volledige onthulling van F1 24 volgt spoedig, maar we kunnen alvast verklappen dat fans een vernieuwde carrièremodus, een nieuw EA SPORTS Dynamic Handling System en nog veel meer kunnen verwachten.”

Om toegang te krijgen tot die nieuwe auto’s en liveries moeten de spelers van F1 23 wel een pre-order plaatsen voor F1 24. De auto’s en liveries zijn vervolgens beschikbaar voor Time Trial-uitdagingen in F1 23. Naast een tweede drop met liveries uit het nieuwe seizoen, die eind april verschijnt, ontvangen spelers die F1 24 pre-orderen verschillende items die met de lancering van de nieuwe game van waarde zijn.

De Champions Edition, die uitsluitend digitaal verkrijgbaar is, geeft spelers twee nieuwe Formula 1 Icons, 18,000 Pitcoin en een F1 World Bumper Pack, inclusief items om te gebruiken in zowel singleplayer als multiplayer gameplay events. Daarnaast biedt de Champions Edition drie dagen eerder toegang tot de volledige game, zodat spelers al op 28 mei uit de startblokken kunnen schieten. Alle pre-orders worden daarnaast voorzien van een extra VIP Podium Pass. Spelers die de Standard Edition pre-orderen ontvangen 5000 Pitcoin en een F1 World Starter Pack.

Voor trouwe fans heeft Electronic Arts ook goed nieuws. Spelers die F1 2021, F1 22 óf F1 23 in bezit hebben krijgen tijdelijk 15% korting als ze de F1 24 Champions Edition pre-orderen. Als bonus ontvangen spelers ook de McLaren en Alpine 2023 F1-esportsliveries, die naadloos worden overgezet naar F1 24.

EA SPORTS F1 24 verschijnt op 31 mei en wordt uitgebracht voor PlayStation5, Xbox Series X|S, PlayStation4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Beeld via Electronic Arts