Harry Potter-serie moet in 2026 op HBO Max verschijnen

Beste kerstcadeaus voor Harry Potter-fans

Het kan Harry Potter-fans niet ontgaan zijn: Warner Bros. werkt aan een nieuwe serie gebaseerd op het bekende verhaal. Daarin wordt het hele verhaal van The Boy Who Lived nogmaals verteld. En nu weten we ook wanneer we de serie mogen verwachten.

David Zaslav, de baas van Warner Bros. Discovery heeft bekendgemaakt dat de serie in 2026 naar de streamingdienst HBO Max moet komen, schrijft The Hollywood Reporter. Een paar weken geleden is er een overleg geweest met diverse topmensen van HBO en Warner Bros, en met auteur J.K. Rowling en haar team. “Beide kanten hebben heel veel zin om de franchise nieuw leven in te blazen. Onze gesprekken waren geweldig en we zijn enorm enthousiast over wat gaat komen. We kunnen niet wachten om een decennium aan nieuwe verhalen met fans wereldwijd te delen op via Max”, aldus Zaslav.

Tienjarige serie

De nieuwe Harry Potter-serie werd afgelopen april aangekondigd, maar volgens The Hollywood Reporter wordt er al sinds 2021 aan gewerkt. De serie moet hetzelfde verhaal gaan volgen als de films en boeken, wat betekent dat we opnieuw gaan zien hoe Harry ontdekt dat hij een tovenaar is, naar Zweinstein (Hogwarts) gaat, vrienden wordt met Ron en Hermoine en uiteindelijk Voldemort verslaat.

Veel over de serie is nog niet bekend, maar CEO van HBO & Max Content Casey Bloys heeft volgens Deadline al wel gemeld dat de serie tien jaar moet gaan draaien. Zaslav zegt nu dus hetzelfde, met zijn opmerking over ‘een decennium aan nieuwe verhalen’. Daarmee krijgt het verhaal dus flink de ruimte, want in theorie kan een boek over meerdere seizoenen worden uitgespreid. Er zijn in totaal namelijk zeven boeken in de Harry Potter-reeks. Bloys heeft daarnaast al gemeld dat Fantastic Beasts geen onderdeel wordt van de serie. Het verhaal focust zich dus echt op het Harry Potter-tijdperk.

Ook weten we dat er nieuwe acteurs komen voor de hoofdrollen, al is nog niet bekend wie dat dan moeten worden. En of we nog mensen van de oude cast gaan zien in bijvoorbeeld andere rollen – zoals Daniel Radcliffe (Harry), Emma Watson (Hermoine) of Rupert Grint (Ron) – daar is ook nog niets over gezegd. Daniel Radcliffe heeft echter al wel gezegd dat hij het prima vindt om niets bij te dragen. “Maar ik wens ze natuurlijk wel heel veel geluk toe en ik vind het heel tof dat het stokje wordt doorgegeven”, zei hij eerder.

Foto: Shutterstock