Easter egg van Google laat je een tekstavontuur spelen in je browser

Google easter egg

Wie houd er nu niet van een goede easter egg? Google in ieder geval wel, en het bedrijf verstopt ze dan ook graag in al zijn producten. En nu is er een nieuwe ontdekt in Google Search: een tekstavontuur. De easter egg werd door een Reddit-gebruiker ontdekt, meldt TechCrunch.

In het spel, wat dus volledig uit tekst bestaat, ben je de “grote, blauwe G” uit het logo van Google. Maar je bent de andere letters kwijtgeraakt. In het spel zoek je naar de andere letters, door tekstcommando’s te geven. Je kunt bijvoorbeeld naar het noorden gaan, dingen oppakken en vele andere acties ondernemen.

Speel het spel

Om het spel te spelen, moet je wel wat stappen uitvoeren. Allereerst ga je naar Google.com in Chrome. Vervolgens type je “text adventure” zonder de quotes in in de zoekmachine. Daarna moet je het JavaScript developer-console openen. Op Mac doe je dit met cmd+option+J, op Windows met Ctrl+Shift+J.

Nu verschijnt er een prompt, waarin gevraagd wordt of je een spelletje wilt spelen. Type simpelweg “yes” en druk op enter, en het spel gaat van start.