Nest brengt zijn slimme thermostaat Nest Thermostat E naar Nederland

Nest-Thermostat-E

Nest heeft zijn Nest Thermostat E in Europa uitgebracht. De thermostaat heeft een nieuw uiterlijk, maar wel dezelfde functies als de Nest Learning Thermostat. Het apparaat is via Nest te koop voor 219 euro.

De Nest Thermostat E heeft een subtieler uiterlijk, waardoor hij volgens het bedrijf bij elke omgeving past. Zo heeft het een uniek mat scherm, met een witte ring aan de buitenkant. Ook heeft hij een stoffen hoes, die je eroverheen kunt doen. Verder gebruikt hij de bestaande bedrading van Europese thermostaten, zodat je hem gemakkelijk kunt installeren.

Nieuwe functies

De thermostaat komt met een vooraf ingesteld schema. Zo kun je direct energie gaan besparen. Maar net zoals de andere thermostaten van Nest leert hij van jouw eigen schema, zodat het altijd lekker warm is in huis als je thuis komt. Is er niemand thuis, dan wordt de verwarming lager gezet.

Met True Radiant wordt de verwarming juist vroeg aangezet om de doeltemperatuur te halen. Als je wakker wordt, is het dus direct warm. Natuurlijk wordt de verwarming ook op tijd uitgeschakeld, zodat het niet warmer wordt dan jouw gewenste temperatuur. Met de app kun je de temperatuur eenvoudig aanpassen.

Volgens Nest zelf is er met de slimme thermostaten van het bedrijf inmiddels 25 miljard kWh bespaard in de zeven jaar dat ze bestaan. Dat komt neer op ruim 1,3 miljard euro.