Edge-browser van Microsoft komt naar iOS en Android

Microsoft-Edge

De browser Edge van Microsoft is beschikbaar gemaakt voor iOS en Android. Er was al een bèta-versie van de app, maar nu is hij echt voor iedereen te downloaden. Helaas is er geen optimalisatie voor de iPhone X of de iPad.

De browser is vooral interessant als je Windows gebruikt. Zo is er een “continue on PC”-functie, waarmee je gemakkelijk kunt wisselen tussen je telefoon en PC. Die functie is vergelijkbaar met Handoff en Continuity tussen iOS en macOS. Natuurlijk kun je de browser ook gewoon gebruiken als je geen Windows gebruikt.

Natuurlijk zitten er verder de gebruikelijke browser-functies in als je favorieten, geschiedenis, incognito-modus en een leeslijst. Verder kun je wachtwoorden synchroniseren tussen je PC en je telefoon. In Edge kun je verder zoekopdrachten doen met stemcommando’s.

iPad

Groot nadeel is echter dat er geen ondersteuning is voor de iPad. Gebruik je het tablet van Apple dus veel, dan zul je daar toch echt een andere browser op moeten gebruiken. En dat werkt toch een stuk minder prettig.

Microsoft Edge is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS en Android.