Een goed begin van de dag: de HabitClock brengt structuur in je ochtendroutine

Begin jij de dag ook altijd chaotisch? Kom je ondanks het zetten van de wekker elke ochtend weer in tijdsnood? De HabitClock kan jou helpen. Deze wekker applicatie, ontwikkeld door het Turkse bedrijf Useful, helpt gebruikers op een leuke manier in hun dagelijkse ochtendroutine.

Een goede ochtend routine zou volgens het bedrijf helpen in iemands welzijn en productiviteit tijdens de rest van de dag. ‘most succesful people start their day with a carefully-planned routine’ aldus Useful. En geef toe, om zonder stress en haast ’s ochtends de deur uit te gaan is inderdaad een goed begin van de dag.

 Don’t underestimate the power of mornings, the smallest change matters.

De gebruiker van de app kiest allereerst zijn gewoontes om een vast ochtendritueel te bepalen. Deze gewoontes of gebruiken kunnen van alles zijn; van sporten, douchen, tot ontbijten of de hond uit laten. Wanneer de wekker ’s ochtends gaat neemt de applicatie de gebruiker mee door de lijst met zijn of haar vaste gebruiken. 

w640-1

Wanneer de gebruiker een ’taak’ heeft voldaan, kan deze worden afgevinkt en zal over worden gegaan op de volgende. HabitClock toont zijn gebruikers hun ontwikkeling  en helpt ze bepalen wat het beste ochtendritueel voor ze is.

Hoewel een beetje structuur in de ochtend zeker geen kwaad kan, is het wel de vraag in hoeverre we ons laten leiden door deze technologie. Wanneer je een app als deze nodig blijkt te hebben vraag ik me af of je wel de discipline hebt om de aanwijzingen van het apparaat ’s ochtends braaf op te volgen.