Athena: kleine wearable helpt vrouwen om zichzelf te beschermen tegen aanranding

Het Amerikaanse Roar for Good heeft een wearable met een compleet andere insteek gemaakt: dit kleine apparaatje slaat met een enkele tik alarm in noodsituaties. Dat moet mogelijke aanvallers afschrikken, waardoor bijvoorbeeld aanranding wordt vermeden.

De Athena speelt een luid alarmgeluid af, waardoor mensen in de buurt kunnen ingrijpen. Daarnaast wordt er via een gekoppelde smartphone meteen een sms-bericht verzonden aan vooraf ingestelde contacten, zodat zij je wellicht kunnen helpen.

Het apparaatje ziet er uit als een kleine Fitbit voor aan je riem. Daar zit een gedachte achter: de makers dachten eerst na over een armband, maar dit bleek achteraf geen goed idee. Een armband zou je slechts met één arm kunnen activeren, waardoor hij minder handig is in gevaarlijke situaties. Je kunt er nu zelf voor kiezen waar je de Athena draagt, zodat hij makkelijk toegankelijk is.

Je kunt de Athena bestellen op Indiegogo, door minstens 100 dollar in het project te steken. Je krijgt hem vervolgens in mei 2016 toegestuurd. Het project had binnen een paar uur al het streefbedrag van 40.000 dollar binnen, en knalt sindsdien lekker door. Op het moment van schrijven staat de teller al op meer dan 150.000 dollar.