Augury herkent een kapotte koelkast aan de trillingen van geluid

auguscope_01

Is het je al eens opgevallen? De beste reparateurs in zo’n beetje iedere tak proberen niet te zien waar een probleem door wordt veroorzaakt, maar luisteren vooral. Zo zal bijvoorbeeld een automonteur altijd als eerste de motor aanzetten, om eens goed te luisteren hoe hij klinkt. Dat wil het apparaatje van Augury ook kunnen, schrijft Wired. Deze kleine gadget zou met behulp van een kunstmatige intelligentie leren, om te horen wanneer een ander apparaat klinkt alsof hij kapotgaat.

Het apparaat van Augury is klein genoeg om aan andere apparatuur te bevestigen. Zo kun je hem bijvoorbeeld bevestigen aan een koelkast, zodat hij meteen hoort wanneer die kapotgaat. Hetzelfde geldt voor een auto. Begint de motor een raar geluid te maken? Dan zal het Augury-apparaat alarmslaan als dit wijst op een defect. Alle geluidsdata wordt naar Augury verstuurd, zodat het bedrijf de klant kan waarschuwen bij problemen.

Volgens Augury wordt je niet door het apparaatje thuis afgeluisterd. In plaats daarvan worden alleen de trillingen en ultrasoon geluid doorgestuurd. Dit is alles wat nodig is om defecten te identificeren, zonder dat er stemgeluid naar de servers wordt verstuurd. Bovendien wordt alle data versleuteld bewaard.

Je kunt de hardware van Augury niet bestellen, maar vermoedelijk tref je de kleine apparaatjes in de toekomst wel aan op andere zaken. Op het moment wordt er hard samengewerkt zodat Augury zijn slimme scanners kan bevestigen op andermans producten.