Een Leap Motion, Oculus Rift en 3D Printer veranderen Elon Musk in Tony Stark

Er zijn twee dingen die me altijd opvallen als Elon Musk een beweging maakt: er onstaat rumoer en vaak volgt er ook behoorlijk futuristisch uit de hoge hoed van de ondernemer. Zo ook toen hij verklaarde een raket te kunnen bouwen “zoals Tony Stark dat doet in Iron Man”.

Voor wie het gemist heeft, het begon een kleine twee weken geleden allemaal met deze serie van updates die Musk plaatste op Twitter:

Screen Shot 2013-09-06 at 12.35.22 AM

Nu is Elon Musk geen persoon die op kleine schaal denkt. Wie daar over twijfelt, dient nog eens goed naar zijn huidige werkzaamheden te kijken: een vloot electronische auto’s, commerciële ruimtevaart en een windtunnel waar mensen met honderden km/u door heen schieten tussen steden.

Een uitspraak als dit, dit moet wel vuurwerk opleveren.

En vuurwerk, dat zien we. Voornamelijk omdat Musk geen dure tech heeft laten ontwerpen, maar duidelijk maakt wat er met de huidige technologie kan als je er creatief naar kijkt.

In de video zien we het SpaceX-team werken met een Leap Motion en een Oculus Rift, die verbonden zijn met een aangepaste versie van AutoCAD. Engineers uit het team kunnen nu direct in de motor kijken en met handgebaren hun werk aanpassen.

Overigens merkt Musk tussen neus en lippen nog even op dat ze “ook nog zijn gegaan voor de techniek die je ziet in de Iron Man film” maar vervolgens toch een stap verder gingen.

Indrukwekkend stuk Research&Development!